Rusija

Izveštaj sa fronta: Ruska vojska odbila deset napada Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

Uništena su četiri pešadijska vozila, tri oklopna vozila i jedan kamionet
Izveštaj sa fronta: Ruska vojska odbila deset napada Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruska vojska odbila je deset pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da vrate ranije izgubljene položaje u pravcu Krasnog Limana, izjavio je portparol grupe "Centar" Aleksandar Savčuk, prenosi TASS.

"Na Krasnolimanskom pravcu u rejonu Červonopopovskog odseka, jurišne grupe 42, 62. i 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine izvele su deset pokušaja da napadnu prethodno izgubljene položaje. Gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 100 ljudi, dok se 14 vojnika predalo", kazao je Savčuk. 

Kako je dodao, tokom borbi uništena su četiri pešadijska vozila, tri oklopna vozila i jedan kamionet.

Prema njegovim rečima, jurišne grupe 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine poražene su artiljerijskom vatrom i vazdušnim udarima grupe trupa "Centar" na pravcu Svatov. 

"Pogođene su dve haubice zapadne proizvodnje M777 i tri minobacača 120 mm", naveo je.

Sprečen napad ukrajinske vojske na Dnjepru

Ruski vojnici sprečili su pokušaj napada diverzantsko-izviđačke grupe u blizini Antonovskog ostrva na Dnjepru, uništena su dva čamca i devet vojnika Oružanih snaga Ukrajine (AFU), kazao je predstavnik hitnih službi Hersonske oblasti.

Dodaje se da je u ostrvskoj zoni uništena pozicija ukrajinskih trupa kod Veletenskog, u pravcu Kahovke - punkta privremenog razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kačkarovke.

"Likvidirano je 15 militanata, uništeno pet vozila, dok je sedam vojnika ranjeno. Ispod Dudčana, Republikanske i Mihajlovke uništeni su i položaji Oružanih snaga Ukrajine gde su se nalazila 24 vojnika", precizira se.

image