Rusija

Ruska vojska likvidirala diverzantsku grupu u zaporoškom pravcu, uništeno i vojno skladište

Sinoć je izveden precizni udar na vojno skladište ukrajinskih militanata u gradu Zaporožju, kazao je lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladimir Rogov
Ruska vojska likvidirala diverzantsku grupu u zaporoškom pravcu, uništeno i vojno skladištewww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Vojno skladište ukrajinske vojske uništeno je u gradu Zaporožju protekle noći, saopštio je lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladimir Rogov.

"Sinoć je izveden precizni udar na vojno skladište ukrajinskih militanata u gradu Zaporožju, koji su oni privremeno okupirali", kazao je Rogov.

Prema njegovim rečima, napadi na skladišta na pozadinskim položajima protivnika omogućavaju da se smanji broj ukrajinskih napada na gradove u oslobođenom delu Zaporoške oblasti.

Uništeno deset ukrajinskih položaja na području naselja Pjatihatki u DNR

Jurišnici ruske vojne grupacije "Istok" izvršili su uspešan napad na desetak ukrajinskih položaja na području naselja Pjatihatki u Zaporoškom pravcu, rekao je načelnik pres-centra te grupacije Oleg Čehov.

Prema njegovim rečima, tokom proteklog dana protivničke snage nisu bile aktivne u zaporoškom pravcu, već su se bavile izviđanjem i pokušavale da pregrupišu snage.

Presečeno kretanje ukrajinskih snaga ka Makarovki

Čehov je dodao da su odredi ruske vojne grupe "Istok" u južnodonjeckom pravcu presekli kretanje Oružanih snaga Ukrajine prema Makarovki.

"Vatrom iz artiljerije uništeni su samohodni artiljerijski uređaj 'Gvozdika' u Velikoj Novoselki, dve minobacačke jedinice ukrajinske vojske na području Makarovke i severno od Pavlovke, pikap s nacionalistima istočno od poljoprivrednog imanja 'Oktobar', oklopno vozilo s ljudstvom na područku Rovnopolja i haubica 'Msta-B' u Privoljnom", rekao je Čehov.

Likvidirana ukrajinska diverzantska grupa u zaporoškom pravcu

Ruske specijalne snage likvidirale su ukrajinsku diverzantsku grupu u zaporoškom pravcu, kazao je za "RIA Novosti" izvor u bezbednosnim strukturama.

"Naši momci su preciznim udarom pogodili grupu ukrajinske vojske koja se okupila u šumi. Najverovatnije su hteli da napadnu naše uporište, ali smo ih pronašli i likvidirali", naveo je izvor i dodao da se sve događalo tokom noći, a ukrajinska vojska je htela da iskoristi efekat iznenađenja.

image