Rusija

Otkriven identitet ruskog vojnika koji se brani od bombi iz ukrajinskog drona (VIDEO)

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome vojnik u rovu odbacuje nekoliko granata koje su pale na njegaiz drona
Otkriven identitet ruskog vojnika koji se brani od bombi iz ukrajinskog drona (VIDEO)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Na video snimku koji se pojavio u medijima zabeležen je šokantan trenutak: kako ukrajinski dron baca granate na ruskog vojnika kao upozorenje.

Ispostavilo se da je ruski vojnik koji je postao poznat nakon snimka na kome je gađan granatama iz ukrajinske bespilotne letelice pešadinac iz Lenjingradske oblasti, saopštile su regionalne vlasti za "RIA Novosti".

"Kadrovi pod naslovom 'Ruski vojnik je nepobediv' proširili su se po celom svetu. Ponosni smo na hrabrost i reakciju našeg sunarodnika, pešadinca Alekseja iz 138. zasebne motorizovane brigade stacionirane u selu Kamenka, u Viborgskom reonu Lenjingradske oblasti. Zahvaljujemo se komandantima na obuci! Svim borcima brigade, velika vojna sreća", prenose okružne vlasti.

Pre nekoliko dana na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome vojnik, dok je u rovu, odbacuje nekoliko granata koje su na njega pale iz drona. Do sada se nije bilo poznato ko je čovek u kadru.

Na Telegram kanalu voditelja Vladimira Solovjeva pojavila se informacija da su ovi kadrovi snimljeni u blizini sela Malaja Rogan ovog proleća. Na njima je preživeo borac 138. odvojene gardijske motorizovane brigade Aleksej S.

Kako prenose mediji, nakon izvlačenja osigurača, granata pali za oko 3 do 4 sekunde. Ovo vreme je proračunato tako da osoba koja ga baci ne bude raznesena. Dakle, vojnik je imao nekoliko sekundi da odreaguje i baci granatu dalje od sebe.

Tokom prvog udara, mala granata pogađa njegova leđa, ali ne eksplodira. On baca granatu dalje od sebe, dok je druga granata pala ispred njega i vojnik je ponovo odbacuje od sebe ali granata eksplodira posle nekoliko sekundi.
Kada treća granata udari u tlo blizu njega, vidi se dim kako se diže u vazduh.

"Ukrajinci se hvale da su potrošili tri granate na ranjenog vojnika ruske vojske", neki su od komentara na ovaj video snimak.

"Ovaj video, jači od bilo čega drugog, pokazuje da Ukrajinci ubijaju iz zabave", drugi je komentar.

image