Rusija

Kadirov sa Putinom: Izvršićemo sve što naredite

Lider Rusije sastao se danas u Kremlju sa čečenskim liderom, sa kojim je razgovarao o ekonomiji, situaciji na frontu i Čečeniji
Kadirov sa Putinom: Izvršićemo sve što nareditewww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin i lider Čečenije Ramzan Kadirov sastali su se danas u Kremlju. Kadirov je iskoristio ovu priliku da se, kako je rekao, "pohvali" ruskom predsedniku dosadašnjim rezultatima u humanitarnoj sferi, ali i na frontu.

Kako je rekao, Čečenija je jedina republika unutar Ruske Federacije koja je formirala pet pukova i tri bataljona. Svi oni se danas bore u zoni Specijalne vojne operacije. 

Kadirov je istakao da će Čečeni "100 odsto izvršiti" sve ono što naredi Putin, a zatim i dodao: "Ukoliko ne izvršimo Vašu naredbu, znači da onda ne bi trebalo ni da živimo".

Ruski predsednik sa svoje strane poručio je čečenskom lideru da borcima, koji se danas bore za Rusiju, prenese njegove najlepše želje. Takođe, ruski lider je izjavio da zna da se Kadirov lično bavi i pitanjem podrške porodicama čiji se članovi danas bore u zoni SVO.

Putin je pohvalio čečenske borce, nakon čega je rekao da mu je drago što su se Čečeni i njihove jedinice dobro uklopile sa ostalim jedinicama na frontu, te da kada je pitao jednog istaknutog komandanta o čečenskim borcima, ovaj je odmah odgovorio: "Ja sam u njih u potpunosti siguran". 

image