Rusija

Predstavnici Hamasa u Moskvi: Veoma cenimo stav Putina

Kako su saopštili predstavnici pokreta Hamas, na sastanku sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Mihailom Bogdanovim razgovaralo se o "načinima za zaustavljanje izraelskih zločina koje podržava Zapad"
Predstavnici Hamasa u Moskvi: Veoma cenimo stav Putina© Abid Katib/Getty Images

Na sastanku sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Mihailom Bogdanovim istakli smo da veoma cenimo stav ruskog predsednika Vladimira Putina o palestinsko-izraelskom sukobu i napore ruske diplomatije, saopštio je palestinski pokret Hamas.

"Delegacija našeg pokreta veoma ceni poziciju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i napore aktivne ruske diplomatije", navodi se u saopštenju Hamasa i ističe da se na sastanku razgovaralo o načinima za zaustavljanje izraelskih "zločina koje podržava Zapad".

Dodaje se da je pokret još jednom potvrdio svoje pravo da se "odupre izraelskoj okupaciji svim raspoloživim sredstvima".

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na današnjem brifingu potvrdila da su predstavnici pokreta Hamas doputovali u Moskvu.

"Mogu da potvrdim da su predstavnici palestinskog pokreta Hamas trenutno u poseti Moskvi", kazala je Zaharova, odgovarajući na pitanje da li je tačno da je predstavnik Hamasa Musa Abu Marzuk u ruskoj prestonici.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Mihail Bogdanov saopštio da je održao sastanak u Kataru sa političkim rukovodstvom palestinskog pokreta Hamas, na kom su stranke razgovarale o sudbini talaca. 

image