Rusija

Zaharova demantovala da je Lavrov u bolnici, šef diplomatije se oglasio pored bazena

Zapadni mediji objavili da je ruski ministar spoljnih poslova hospitalizovan nakon što je doputovao na Bali na samit G20
Zaharova demantovala da je Lavrov u bolnici, šef diplomatije se oglasio pored bazena© Sonny Tumbelaka/Pool photo via AP

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova demantovala je vest o hospitalizaciji šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na Baliju.

"Sergej Viktorovič i ja čitamo novosti o samitu u Indoneziji i ne možemo da verujemo svojim očima: ispostavilo se da je hospitalizovan. Ovo je viši stepen plasiranja lažnih informacija", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Prema pisanju zapadnih medija, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov navodno je prevezen u bolnicu odmah nakon što je stigao na samit G20 u Indoneziju.

Povodom lažnih vesti o hospitalizaciji, Lavrov se oglasio na Telegramu fotografijom sa Balija i naveo da se nalazi u hotelu i da se priprema za G20, prenosi TASS.

Snimak sa Lavrovim Zaharova je podelila na svom telegram profilu.  

Lavrov je rekao da bi zapadni novinari trebalo da budu precizniji, detaljniji, da češće pišu istinu i da budu objektivniji. 

"O predsedniku već deset godina pišu da je bolestan, tako da ova igra nije ništa novo u politici", poručio je Lavrov i zahvalio se građanima Rusije na podršci.

image