Rusija

Medvedčuk: Sukob Zelenskog i Zalužnog je sistemske prirode, jer se Zelenski meša u vojne stvari

Umesto da se bavi svojim poslom, Zelenski bira da sa svojim klovnovima švrlja po drugim zemljama i traži novac, kaže bivši ukrajinski političar, koji sada živi u Rusiji
Medvedčuk: Sukob Zelenskog i Zalužnog je sistemske prirode, jer se Zelenski meša u vojne stvariwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov

Danas se mnogo govori o sukobu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, ali zvanični Kijev to demantuje. Međutim, ovaj sukob uopšte nije lične, već sistemske prirode, i trenutno ga je nemoguće prevazići, pogotovo što je sudbina Zalužnog zapravo već odlučena, piše bivši ukrajinski političar Viktor Medvedčuk u autorskom članku za "Smotrim.ru".

"Radi se o tome da je Zelenski civil, koji je zašao u vojne poslove, i već drugu godinu za redom na tome pokušava da izgradi rejting. Problem je što Zelenski ne zna ništa o vojnim pitanjima, što znači da je sukob sa profesionalnim vojnim osobljem neizbežan. Hitler je takođe imao sukob sa generalima, pošto je firer bio zanesen političkim ciljevima i verovao u sopstvenu propagandu, ali nije imao vremena da proceni stvarnost. Ali Hitler je ipak bio kaplar, imao je borbeno iskustvo, nagrade i rane", pojašnjava on.

Stoga je, dodaje, Zelenski neka vrsta "nedovršenog Hitlera" - njegov sukob sa vojnicima počinje da dobija na snazi, a ukrajinski predsednik trpi poraz na svim frontovima.

"Vojna retorika Zelenskog je čista farsa, koja sistematski vodi ka još jednom porazu – porazu u informacionom ratu. On, kao papagaj, ponavlja jedno te isto", navodi Medvedčuk. 

"Ali postoji još jedan front gde Zelenski trpi težak poraz. Na kraju krajeva, zadatak predsednika nije da se meša u vojne stvari, već da organizuje jaku pozadinu. Zelenskom je ova aktivnost dosadna; radije obilazi druge zemlje u potrazi za novcem. I dok njegov cirkus i klovnovi putuju širom zemaljske kugle, u državi se dešava toliki nered da Rusi počinju da se doživljavaju kao oslobodioci", zaključuje Medvedčuk.

image