Rusija

Putinov let u Abu Dabi pratila četiri ruska lovca Su-35S

Avioni Su-35S poleteli su sa operativnog aerodroma u Rusiji u teškim vremenskim uslovima sa jakom kišom i udarima vetra. Lovcima su upravljali piloti prve klase

Avion u kojem se nalazio ruski predsednik Vladimir Putin bio je u pratnji lovaca Su-35S vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, sve do sletanja u Abu Dabi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Lovci su nosili standardno naoružanje različitih klasa. Avioni Su-35S poleteli su sa operativnog aerodroma u Rusiji u teškim vremenskim uslovima sa jakom kišom i udarima vetra. Lovcima su upravljali piloti prve klase", rekao je Peskov.

Peskov je rekao da su za vazdušnu podršku predsedničkom avionu dobijene specijalne dozvole za let od država preko čijih teritorija Putinov avion leti i zahvalio se tim državama na saradnji, prenosi RIA Novosti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su odnosi Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dostigli izvanredno visok nivo i da su Emirati glavni partner Rusije u arapskom svetu.

Iz Abu Dabija predsednik odlazi na pregovore u Saudijsku Arabiju , a zatim u Moskvu. Ruski lider bi trebalo da u četvrtak u ruskoj prestonici razgovara sa predsednikom Irana.

image