Rusija

Šef indijske diplomatije sutra u Moskvi: Partnerstvo Indije i Rusije ostaje stabilno i trajno

Poslednja poseta indijskog ministra spoljnih poslova Rusiji bila je u novembru 2022. godine
Šef indijske diplomatije sutra u Moskvi: Partnerstvo Indije i Rusije ostaje stabilno i trajnowww.globallookpress.com © MFA Russia

Indijski ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džaišankar posetiće Rusiju od 25. do 29. decembra i razgovaraće sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i ministrom industrije i trgovine Denisom Manturovom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Indije.

"Tokom ove posete, indijski ministar spoljnih poslova će se sastati sa zamenikom premijera, ministrom industrije i trgovine Rusija Denisom Manturovom, sa kojim će razgovarati o pitanjima vezanim za ekonomsku saradnju. Ministar spoljnih poslova Indije sastaće se i sa ruskim kolegom, ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, kako bi razgovarali o bilateralnim, multilateralnim i međunarodnim pitanjima", navodi se u saopštenju indijskog ministarstva.

Kako je navedeno u saopštenju, "provereno partnerstvo između Indije i Rusije ostaje stabilno i trajno i nastavlja da ga karakteriše duh posebnog i privilegovanog strateškog partnerstva".

Ranije su mediji javili da bi šef indijskog ministarstva spoljnih poslova mogao da stigne u Moskvu 25. decembra na pregovore sa Lavrovom. Ukazano je da će pregovori obuhvatiti niz bilateralnih i multilateralnih pitanja i da će se dotaknuti, posebno, pitanja trgovine, energetike i odbrane, kao i saradnje Rusije i Indije u bilateralnim i multilateralnim organizacijama.

Poslednja poseta indijskog ministra spoljnih poslova Rusiji bila je u novembru 2022. godine, tokom koje je Džaišankar vodio pregovore sa Lavrovom i Manturovom.

image