Rusija

Medvedev o napadu u Belgorodu: Gadovima koji su izdali naređenje će goreti zemlja pod nogama

U napadu u Belgorodu je poginulo 14 osoba, a 108 je povređeno
Medvedev o napadu u Belgorodu: Gadovima koji su izdali naređenje će goreti zemlja pod nogama© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Teroristički napad na Belgorod i pogibija civila predstavljaju "krvavi zločin banderovske kopiladi" iz nemoći da nešto promene na frontu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Mi nismo oni. Mada, neki gad, kao što je Zelenski, spava i sanja da su naše Oružane snage pretvorile centar Kijeva u nešto poput Pojasa Gaze. Tada bi bilo lakše kamčiti novo oružje od svojih gospodara. U petak je ruska vojska nanela ogromu štetu vojnoj i drugoj infrastrukturi neonacističkog režima i nastavićemo. A gadovima koji su izdali zločinačko naređenje će goreti zemlja pod nogama. Od zapada do istoka te teritorije koje još kontrolišu", napisao je Medvedev u na društvenoj mreži "V kontakte".

On je, takođe, poželeo brz oporavak ranjenima, a rodbini i prijateljima žrtava snagu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je granatiranje Belgoroda "cinični i krvavi zločin" i da će svi izvršioci i nalogodavci zog zločina biti kažnjeni.

Podsetimo, ukrajinske snage su ranije danas gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnih bacača raketa češke proizvodnje. Korišćena je zabranjena kasetna municija. U napadu je poginulo 14 osoba, a 108 je ranjeno.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da je Rusija tražila sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod.

image