Rusija

Zaharova odgovorila Podoljaku: Rusija se nikada nije povinovala ultimatumima

Svakoga ko je dolazio sa mačom ili granatom Rusija je progonila, kaže portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Zaharova odgovorila Podoljaku: Rusija se nikada nije povinovala ultimatumimawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Rusija se nikada nije povinovala ultimatumima ili ucenama, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom izjava iz Kijeva da pregovora sa Rusijom neće biti, već da će biti iznet ultimatum.

"Svako ko još sluša teroriste iz Kijeva mora da zna - Rusija se nikada nije povinovala ultimatumu ili uceni. Svakoga ko je dolazio sa mačom ili granatom je progonila. Svako ko je pokušavao da uništi zemlju ili njen narod dobijao je recept protiv dehumanizacije. Čitava zemlja je uz Belgorod", napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da Kijev neće voditi pregovore sa Rusijom0, već će postaviti ultimatum.

"Pregovora neće biti u klasičnom smislu te reči. Biće izneti ultimativni zahtevi Ruskoj Federaciji na najvišem nivou i Rusija će ih prihvatiti", rekao je Podoljak u jednom intervjuu.

Ukrajinske snage su ranije danas gađale Belgorod i tom prilikom je, prema trenutnim informacijama, 12 osoba poginulo, među njima i dvoje dece, a 108 je ranjeno.

O napadu je informisan predsednik Rusije Vladimir Putin.

image