Svet

Podoljak: Pregovora sa Rusijom neće biti, samo ultimatum

Evropska unija će nastaviti da pomaže Ukrajinu, ubeđen je Podoljak, i dodaje da je primetio da su neki evropski lideri već promenili ponašanje prema Kijevu
Podoljak: Pregovora sa Rusijom neće biti, samo ultimatumwww.globallookpress.com © Sha Dati

Šef kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je danas da sa Ruskom Federacijom Ukrajina neće pregovarati, već da će joj predstaviti ultimatum, koji će, kako smatra, Moskva prihvatiti.

To će, kako je rekao u intervjuu za projekat "Vi-aj-pi s Natalijom Mosejčuk", biti "objektivni razvoj rata".

Evropska unija će nastaviti da pomaže Ukrajinu, ubeđen je Podoljak, i dodaje da je primetio da su neki evropski lideri već promenili ponašanje prema Kijevu. 

Podoljak je, čini se, jedan od retkih, koji imaju optimizam u ukrajinskom društvu kada je reč o kraju sukoba.

Nezadovoljstvo Ukrajinaca zbog nedostatka razvoja situacije na frontu na visokom je nivou: opalo je poverenje u političko rukovodstvo zemlje, a vojska, kojoj narod gotovo u potpunosti veruje, nedavno je i sama priznala da je situacija na frontu za ukrajinsku stranu zapala u ćorsokak i poručila da nema plan za sledeću godinu. 

Predstavnik Vazdušnih snaga Ukrajine Jurij Ignat priznao je da Ukrajinci do sada nisu videli u isto vreme toliko veliki broj meta za gađanje na monitorima, kao što je to bio slučaj juče, odnosno, u petak, kada se desio jedan od najvećih napada ruskih snaga po ciljevima u Ukrajini od početka SVO.

Ruska strana upozorava - uskoro vas očekuju loše vesti.

image