Rusija

Zaharova odgovorila Kulebi: Ruske diplomate niko neće izolovati

Svet je umoran od ugnjetavanja nezakonitim sankcijama i bolesnim ambicijama male grupe zapadnih režima, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Zaharova odgovorila Kulebi: Ruske diplomate niko neće izolovati© MFA Russia/via Globallookpress.com

Niko neće izolovati ruske diplomate, a svet je već umoran od nezakonitih sankcija, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Svet je umoran od ugnjetavanja nezakonitim sankcijama i bolesnim ambicijama male grupe zapadnih režima", odgovorila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na zahtev ukrajinskog šefa diplomatije Dmitrija Kulebe da zapadni partneri, između ostalog, prekinu diplomatske odnose sa Rusijom".

Kako je dodala, Ruska Federacija biće aktivna u međunarodnom formatu i razvijaće bilateralne odnose sa onima koji su spremni na obostrano korisnu saradnju.

"Rusija ima velike planove za predsedavanje BRIKS-om ove godine. Pored međunarodnih aktivnosti u inostranstvu, naša zemlja će na svojoj teritoriji održavati i velike događaje. Jedan od njih je Svetski festival mladih od 1. do 7. marta", navela je.

Zaharova je istakla da što se tiče međunarodnih organizacija, Moskva neće samo braniti svoju poziciju u njima, već će se i boriti da sačuva slovo i duh ovih struktura, koje su danas podložne varvarskom napadu zapadnih liberalnih diktatura.

Prethodno je šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba ponovo apelovao na zapadne zemlje sa zahtevom da ubrzaju isporuku sistema protivvazdušne odbrane i dalekometnog naoružanja Kijevu.

Osim toga, pozvao je i na "prekid kontakata" sa ruskim diplomatama.

image