Rusija

Putin izjavio saučešće povodom terorističkog napada u Iranu: Osuđujemo svaki vid terorizma

Potvrđujemo privrženost beskompromisnoj borbi protiv zla terorizma, navodi se u saopštenju koje je objavio Kremlj
Putin izjavio saučešće povodom terorističkog napada u Iranu: Osuđujemo svaki vid terorizmawww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće iranskom rukovodstvu povodom poslednjeg terorističkog napada, koji se ranije tokom dana odigrao u gradu Kermanu, na jugu Irana. 

Kako Kremlj javlja , Putin je istakao da osuđuje terorizam u svim oblicima i dodao da Moskva "potvrđuje privrženost beskompromisnoj borbi protiv tog zla".

"Ubistvo civila, koji su posetili groblje (ubijenog iranskog generala Kasima Sulejmanija) šokira svojom surovošću i cinizmom", navodi se u pismu upućenom predsedniku Irana Ebrahimu Raisiju i vrhovnom lideru Islamske Republike Iran Aliju Hamneiju.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu koji se danas odigrao na putu do groblja ubijenog iranskog generala Kasima Sulejmanija poginule su 103 osobe, a povrede je zadobilo njih 141. 

Iranske vlasti poručile su da će sigurno uhvatiti i kazniti počinioce, dodavši da je sutrašnji dan proglašen za dan žalosti.

image