Rusija

Kadirov pozvao SAD: Ukinite sankcije mojoj porodici u zamenu za ukrajinske zarobljenike (VIDEO)

Ako ukinete sankcije mojoj majci, ćerkama i nevinim ljudima, konjima, svima osim meni, i ako mi dodate još malo ograničenja, onda ćemo vam te ljude predati, poručio je čečenski lider
Kadirov pozvao SAD: Ukinite sankcije mojoj porodici u zamenu za ukrajinske zarobljenike (VIDEO)© instagram.com/kadyrov_95//Global Look Press

Čečnski lider Ramzan Kadirov predložio je da SAD ukinu sankcije njegovim rođacima u zamenu za ukrajinske zatvorenike, čiji je spisak predao bivšem američkom obaveštajcu Skotu Riteru, koji je dan ranije stigao u Grozni.

"Imamo zanimljivu ponudu za svog gosta. Tu su zarobljenici koje smo uhvatili u Donjecku i Lugansku. Dajem spisak našem gostu. Ako ukinu sankcije mojoj majci, ćerkama i nevinim ljudima, konjima, svima osim meni, i ako mi dodaju još malo sankcija, onda ćemo im te ljude predati", kazao je Kadirov na snimku objavljenom na njegovom Telegramu.

Prilikom predaje spiska Riteru, prikazan je video snimak zarobljenih Ukrajinaca. Na snimku se vidi kako jedan od njih kaže da će "20 zatvorenika biti oslobođeno, pod uslovom da se ukinu sankcije Kadirovljevim rođacima, njegovim avionima i konjima".

Riter je istakao da borci iz Čečenije imaju "odličnu reputaciju". 

"Oni su poznati po svojoj hrabrosti i odlučnosti i, na sreću, nisam ih susreo u borbi i nadam se da nikada neću osetiti sve kvalitete koje pokazuju u borbi. Velika mi je čast upoznati čečenske borce i veoma je zanimljivo gledati njihov trening", kazao je Riter.

Američka delegacija na čelu sa Skotom Riterom stigla je danas u Grozni.

Bivši obaveštajac je posetio Univerzitet ruskih specijalnih snaga, aerodinamički kompleks Gudski sa najvećim aerotunelom u Evropi, poligon RUS, kao i džamiju "Ponos muslimana" u gradu Šali.

image