Rusija

Kubanski predsednik: Osuđujemo sankcije koje je Zapad uveo Rusiji

Migel Dijaz Kanel Bermudez poručio u Moskvi da Rusija uvek može da računa na Kubu
Kubanski predsednik: Osuđujemo sankcije koje je Zapad uveo Rusijiwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Kubanski predsednik Migel Dijaz Kanel poručio je danas u Moskvi da Rusija uvek može da računa na Kubu i da Havana osuđuje sankcije Zapada uvedene Ruskoj Federaciji.

"Rusija uvek može da se nada i da se osloni na Kubu", rekao je on na otvaranju izložbe ruskih i sovjetskih umetnika koji su slikali na Kubi u različitom periodu, prenose "RIA Novosti".

Kubanski predsednik je istakao da "Kuba zaista oseća veliku ljubav prema Rusiji".

"Pod velikim utiskom i emocijama želim još jedanput da potvrdim veliku ljubav koju Kuba oseća prema Rusiji. To određuje i naše narode, naše karaktere, kada smo pod pritiskom velikog broja sankcija koje nam je Zapad uveo. Stoga, u okviru ove izložbe, koja svedoči o našoj ljubavi, prijateljstvu, solidarnosti, takođe osuđujemo sve ove sankcije koje je Zapad uveo Rusiji", dodao je kubanski lider.

Komentarišući izložbu, koju je Dijaz Kanel otvorio zajedno sa predsednicom Saveta Federacije Ruske Federacije Valentinom Matvijenko, lider je rekao da su "ruski umetnici umeli da veoma precizno prenesu kubanski ukus, jer su gajili prijateljska osećanja prema njegovoj zemlji".

"Ruski narod, predstavnici njegovih vlasti, njegove kulture, vi ste uvek prisutni u Havani. Slično tome, osećamo da je Kuba uvek prisutna i uvek u Rusiji", zaključio je Dijaz Kanel.

On je dodao da svaki put kada boravi u Rusiji nešto ga iznenadi, a ovoga puta - pao je sneg.

image
VV inauguration
banner