Rusija

Patrušev: Kijevski režim ne žali ni svoje ljude

Zbog neuspeha na bojnom polju i sve manje zapadne pomoći, ukrajinske vlasti pokušavaju da terorističkim napadima poljuljaju društveno-političku situaciju u Rusiji, ocenio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije
Patrušev: Kijevski režim ne žali ni svoje ljudewww.globallookpress.com © Iranian Presidency/Keystone Press Agency

Kijevski režim je, kada je oborio ruski vojni transportni avion Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima, pokazao da ne žali ni sopstveni narod, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u Uralskom federalnom okrugu.

Zbog neuspeha na bojnom polju i sve manje zapadne pomoći, Kijevski režim pokušava da, uz pomoć terorističkih napada, poljulja društveno-političku situaciju u Rusiji, ocenio je Patrušev.

Udari ukrajinske vojske na naselja i mesta gde se okupljaju civili u Belgorodu, Donjecku i Lisičansku predstavljaju nemilosrdno i namerno gađanje isključivo civilnih objekata, naglasio je Patrušev.

Pritom, kijevski režim sve češće pokušava da regrutuje građane Rusije i iskoristi ih za paljenje administrativnih objekata, kao i objekte transportne, energetske i industrijske infrastrukture, ukazao je. Konkretno na Uralu je izvršeno devet terorističkih napada i diverzija u 2023. godini, dok su 23 napada sprečena, precizirao je.

Ciljevi Specijalne vojne operacije će biti dostignuti, i to zahvaljujući hrabrosti, smelosti i izdržljivosti ruskih vojnika, poručio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

image