Rusija

Uništen prvi "abrams": Gore bolje i od "leoparda" (VIDEO)

Kako se navodi, tenk su najpre onesposobili upotrebom FPV drona-kamikaze, a potom i uništili ručnim raketnim bacačem pripadnici 15. motorizovane brigade

Ruska vojska je uništila prvi "abrams" ukrajinskih snaga u zoni SVO, a ubrzo se pojavio i snimak američkog tenka u plamenu.

Kako se navodi, tenk su najpre onesposobili upotrebom FPV drona-kamikaze, a potom i uništili ručnim raketnim bacačem pripadnici 15. motorizovane brigade.

Tenk je uništen na Avdejevskom pravcu, a snimak je objavio Telegram kanal "Solovjev".

"Naša vojska je saopštila da je uništen prvi 'abrams' u području Avdejevke. Možda je to vozilo koje su Oružane snage Ukrajine prikazale u propagandnom videu, uoči oslobođenja Avdejevke. U to vreme vozilo su čuvali i nije slato na liniju razdvajanja", saopštio je savetnik šefa DNR Jan Gagin.

Takođe, na pojedinim Telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme i Specijalnu vojnu operaciju pojavila se fotografija na kojoj se može videti da je zaista reč o "abramsu" i to iz perspektive ruskog operatera jednog od dronova.

Dodatne modifikacije i ugradnja dinamičke zaštite nisu spasili američki tenk "abrams" od uništenja, izjavio je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

"Nakon što su 'stratezi' Pentagona gledali kako gore 'leopardi' na Zaporoškom frontu, vratili su na modifikaciju svih 30 tenkova isporučenih kijevskom režimu. Postavili su aktivnu dinamičku zaštitu i poslali ih nazad. Međutim, to nije pomoglo. 'Abrams' su otkrili operateri izviđačkog drona, nakon čega su ga uništili. Kako se ispostavilo, gore bolje i od 'leoparda'. Tupo američko gvožđe je uništeno zbog snage i borbenu veštinu ruskih vojnika", napisao je Saldo na svom Telegram kanalu.

Podsećanja radi, savetnik šefa ruske Donjecke Narodne Republike (DNR), Igor Kimakovski, rekao je intervjuu za TASS u nedelju 25. februara da su američki tenkovi zapaženi severozapadno od grada Avdejevke koji su nedavno oslobodile ruske trupe.

image