Rusija

Zaharova za RT Balkan o cenzuri: Rusija je pokazala put ka slobodi

Rusija se protivi zapadnoj liberalnoj demokratiji jer ona oduzima čoveku izbor, ukazala je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Rusija je zapadnom društvu, ali i čitavom čovečanstvu, pokazala da postoji drugačiji pogled na svet, sada je na njima da se izbore za svoje pravo da budu slobodni, ukazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, odgovarajući na pitanje naše redakcije o tome da li će doći do promene u zapadnom društvu nakon intervjua Vladimira Putina Takeru Karlsonu ili će sloboda govora na Zapadu ostati zaboravljena. 

"Danas pred zapadnim društvom, ali i pred čitavim čovečanstvom, stoji ključan izbor – da budu slobodni ili da se okrenu mejnstrim medijima", ukazala je Zaharova.

Svima je jasno kuda vode zapadni mejnstrim i informaciona diktatura, poručila je Zaharova odgovarajući na pitanje RT Balkana u vezi sa našim nedavnim istraživanjem sprovedenim u Srbiji, u kojem je na pitanje: "Da li ste za ili protiv zatvaranja ruskih medija u zemlji" više od 87 odsto ispitanika odgovorilo da je protiv cenzure.

Čovek je po prirodi stvoren da bude slobodan i niko ne može to da mu oduzme, naglasila je Zaharova. Ali ipak, kako navodi, i za slobodu izbora se treba potruditi.

"Nije sve tako crno kao u vreme kada su ljudi životom plaćali drugačije stavove, jer danas svako ima telefon i pristup internetu, informacijama, te može da analizira i upoređuje različite izvore", smatra portparolka ruskog MSP-a.

"Rusija se protivi zapadnoj liberalnoj demokratiji jer ona oduzima čoveku izbor i umesto njega bira. Rusija ne želi da bira umesto čoveka, čak i ako taj izbor bude pozitivan. Ako budemo nametali čoveku  bilo šta, lišavamo ga izbora", navela je.

Čovek, kako je naglasila, mora sam da se bori za svoje pravo da bude slobodan.

image