Rusija

Gde su dva, tu je i treći: Uništen još jedan "abrams", tvrde Telegram kanali

Drugi telegram kanali tvrde da je ukupan broj uništenih "abramsa" za sada zapravo četiri
Gde su dva, tu je i treći: Uništen još jedan "abrams", tvrde Telegram kanaliGetty © Anton Petrus

Telegram kanal "Pravi ljudi Z" (The Right People Z) javlja da je na liniji sukoba uništen i treći američki tenk "abrams".

Ovaj kanal navodi da se na fotografijama koje je podelio takođe vidi i oštećeno i napušteno oklopno vozilo "bredli".

Treći američki tenk je navodno onesposobljen navođenom antitenkovskom raketom, dodaje se.

Drugi telegram kanali tvrde da je ukupan broj uništenih "abramsa" za sada četiri, kao i da su ruske snage uspešno odbile ukrajinske napade u blizini sela Berdiči kod Avdejevke i sada napadaju neprijateljske pozicije.

Nakon što su uništili drugi američki tenk na bojnom polju, ruski vojnici su snimili video u kojem se jedan od njih podrugljivo zahvaljuje američkom predsedniku Džozefu Bajdenu što snabdeva Kijev ovim tenkovima, pružajući ruskim vojnicima priliku da ih unište i tako zarade dodatni novac.

"Kao što vam je - nadamo se - poznato, nama daju nagradu za uništavanje tih tenkova. Molimo vas da ih pošaljete još, jer ovih što ste poslali nema dovoljno za sve nas. Moramo da uložimo mnogo vremena i truda da ih pronađemo. Spremni smo da vam pošaljemo 10 odsto nagrade za svaki uništeni tenk preko kartice 'MIR'. Mislimo da ste vi istinski rodoljub i najbolji predsednik Amerike. Iskreno se nadamo uzajamno plodonosnoj saradnji. Zajedno ćemo pobediti!", poručio je ruski vojnik Bajdenu.

image