Rusija

Medvedev: Uništavanje francuske vojske u Ukrajini biće naš slavni zadatak

Za petlove iz francuskog rukovodstva, ovaj korak će biti ravan giljotini, naveo zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije
Medvedev: Uništavanje francuske vojske u Ukrajini biće naš slavni zadatakGetty © Andrea Verdelli

Ako Francuska pošalje svoje trupe u Ukrajinu, njihova likvidacija biće prioritet i slavni zadatak ruskih Oružanih snaga, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

Medvedev smatra da će biti korisno ukoliko Francuzi pošalju par pukova u Ukrajinu, jer će imati problema da ih sakriju, zbog čega neće biti teško da se otkriju i unište, a onda neće biti moguće sakriti masovnu pogibiju francuskih profesionalnih vojnika.

"Njihovo uništavanje biće prioritet i slavan zadatak naših Oružanih snaga", napisao je Medvedev i dodao:

"Za petlove iz francuskog rukovodstva, ovo će biti ravno giljotini. Raskomadaće ih besni rođaci i zli predstavnici opozicije, kojima je rečeno da Francuska nije u ratu sa Rusijom, a ovo će biti lekcija i za druge nemirne idiote u Evropi".

Medvedev je potom naglasio da će ponovo postati relevantni stihovi Puškina:

"Zato, s nama pokušajte rečima, čuvajte svoje zle sinove, jer mnogo je mesta na ruskim poljima, što kriju dedova vaših grobove".

Ranije je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao da Francuska priprema kontingent za slanje u Ukrajinu, koji bi u prvoj fazi bio sastavljen od oko 2.000 vojnika. Istovremeno, prema njegovim rečima, Jelisejska palata kaže da je broj ubijenih Francuza u Ukrajini "već prešao psihološki prag", a objavljivanje takvih podataka može da izazove proteste građana.

image