Rusija

Duma: Francuska vojska u Ukrajini neće ništa promeniti na frontu, već će podeliti zemlju

Ulazak francuske, poljske ili neke druge strane armije u Ukrajinu značiće teritorijalnu podelu ukrajinske zemlje i to neće imati nikakve veze sa pružanjem pomoći Kijevu, upozorava ruska Duma
Duma: Francuska vojska u Ukrajini neće ništa promeniti na frontu, već će podeliti zemljuwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Francuska vojska neće moći ništa da uradi u Ukrajini, ali njeno pojavljivanje u toj zemlji mora biti zabeleženo, rekao je za "RIA Novosti" Aleksej Žuravljov, prvi zamenik predsednika Komiteta za odbranu Državne dume Rusije.

"Ovih 2.000 ljudi neće ništa uraditi. Druga je stvar da ih treba jasno evidentirati. Oni se zaista ovde spremaju da ubijaju naše vojnike, oficire i civile", rekao je Žuravljov, komentarišući današnje saopštenje ruske službe, koja tvrdi da Pariz aktivno priprema oko 2.000 vojnika za odlazak u Ukrajinu. 

Osim toga, iz Dume poručuju da, ukoliko u Ukrajinu stigne vojska drugih zemalja, to će onda značiti i podelu te zemlje.

"Kada se radi o ulasku vojske Poljske ili Francuske u Ukrajinu treba shvatiti da će se tu onda već raditi o teritorijalnoj podeljenosti zemlje. Možemo reći da se tako pripremaju za pregovore, ne samo sa Rusijom, već i međusobno. Napominjem da ovaj plan nema nikakve veze sa pomaganjem Kijevu", rekao je drugi član ruske Dume iz istog komiteta za "RIA Novosti", Adaljbi Šhagošev, koji je uz to napomenuo da francuske jedinice već sada imaju gubitke.

Žuravljov je, s druge strane, dodao i da Francuzi neće tako lako oprostiti svom rukovodstvu pogibiju francuskih vojnika u drugoj državi, i to boreći se na strani neonacista i terorista. 

"Tamošnje društvo je, naravno, zabrinuto – ako gubici postanu još veći, biće ih teško sakriti, a to preti da dovede do eksplozije u društvu".

Iz Dume još podsećaju da je situacija u toj zemlji već sada dosta nestabilna.

"U Francuskoj su poljoprivrednici spremni da upadnu u Jelisejsku palatu kako ukrajinsko žito ne bi stiglo na njihovo tržište", napominje Žuravljov.

Na ovu temu danas je, podsetimo, ekskluzivno za ruske medije govorio i lider francuske partije "Patriote" Florijan Filipo, koji je upozorio da bi objavljivanje informacije o pogibiji francuskih vojnika u Ukrajini, i Makronovim planovima o slanju trupa u tu zemlju mogli dovesti do ogromnog skandala i ozbiljnih posledica po trenutno rukovodstvo u Parizu. 

image