Svet

Francuski političar: Francuski vojnici ne smeju slušati Makrona, mora se sprečiti treći svetski rat

Lider francuske partije "Patriote" reagovao je na današnje saopštenje ruske obaveštajne službe, koja tvrdi da Pariz priprema 2.000 vojnika za odlazak u Ukrajinu
Francuski političar: Francuski vojnici ne smeju slušati Makrona, mora se sprečiti treći svetski rat© Elements.envato.com

Objavljivanje informacije da su francuski vojnici pognuli u Ukrajini i planovi predsednika Francuske Emanuela Makrona o slanju vojnog kontingenta u istu zemlju dovešće do ogromnog skandala i ozbiljnih posledica po trenutno rukovodstvo Francuske, otkrio je za TASS lider francuske partije "Patriote" Florijan Filipo. 

Filipo je dalje dodao da bi francuski vojnici trebalo da se ogluše o naredbu koju mogu dobiti, a koja bi značila njihovo slanje u Ukrajinu. 

"Ne govorimo o nekoj običnoj mobilizaciji snaga, već o mogućem izbijanju trećeg svetskog rata", istakao je ovaj francuski političar. 

Kako je pojasnio, radi se o tome da "jedna zemlja sa nuklearnim oružjem pošalje svoje trupe protiv druge nuklearne sile" u sukobu koji uopšte nije njen. Francuska bi na taj način mogla da se uključi u užasan niz događaja, upozorio je on.

Filipo je tako prokomentarisao poslednje saopštenje ruske Spoljne obaveštajne službe, koja je danas obelodanila informaciju da Francuska već priprema kontingent trupa za slanje u Ukrajinu, koji bi u početku činilo oko 2.000 vojnika. 

Pariz pažljivo krije ne samo broj poginulih, već i umešanost francuske vojske u sukob u Ukrajini, zaključila je ruska služba. 

Na ovo, Filipo je, osim komentara za TASS, danas objavio post na mreži Iks u kojem je ponovo izrazio zaprepašćenje.

"Užasno: dve hiljade francuskih vojnika šalje se u Ukrajinu?! Francuski vojnici moraju po svaku cenu da odbiju ovo naređenje, koje bi moglo da izazove treći svetski rat i krvoproliće u našoj zemlji!", navodi se u njegovoj poruci. 

image