Rusija

Putin: Radićemo na jačanju Rusije

Imamo sve kako bismo uspeli u tome, naglasio je predsednik Rusije
Putin: Radićemo na jačanju Rusijewww.globallookpress.com © Kremlin Pool

U ekonomiji, odbrambenoj industriji, umetnosti i unutrašnjoj politici uradićemo sve kako bismo ojačali Rusiju, i učinili je privlačnijom i efikasnijom, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin, dodajući da Rusija ima sve što joj je potrebno za to. 

Prema rečima predsednika, narod to očekuje od zemlje. Ruski lider je, takođe, zahvalio glasačima na poverenju koje su mu ukazali glasajući za njega. Putin je poručio da je pobeda na predsedničkim izborima samo uvod u buduće pobede zemlje.

Putin je, na sastanku u Kremlju sa članovima svog izbornog štaba, istakao i da su oni među njima koji su neposredno pred izbore radili u Donbasu i Novorusiji pokazali hrabrost i požrtvovanost.

Zahvalio je i njima za dosadašnji rad i dobru saradnju tokom čitavog izbornog procesa.

"Mnogi od vas su radili u veoma teškim uslovima i na našim pograničnim teritorijama, gde neonacisti gađaju mirne gradove i civilnu infrastrukturu u Donbasu, u Novorosiji. Hvala vam puno na vašem trudu", poručio je Putin.

On je dodao da bi Rusija mogla na isti način da odgovori suparničkoj strani i da gađa civilnu infrastrukturu, ali da ipak ima "svoje planove". 

Ujedno je i pohvalio stanovnike Belgorodske oblasti za hrabrost i obećao da će uraditi sve kako bi ih podržao. U pitanju je, podsetimo, oblast Ruske Federacije na granici sa Ukrajinom, koja je od početka SVO bila česta meta ukrajinskih snaga. 

Lider se osvrnuo i na izvoz pšenice, rekavši da je Rusija danas prva zemlja sveta po tom parametru i da ruski poljoprivredni sektor postaje sve savremeniji. 

Ranije nikome nije padalo "na pamet da će izvoz poljoprivrednih proizvoda višestruko prevazilaziti izvoz oružja", istakao je. 

image