Rusija

Istražni komitet zahteva: Pritvor za još tri osobe umešane u teroristički napad u Moskvi

Dvoje osobe za kojima je izdat nalog za hapšenje su zvanično optužene, a treća ima status osumnjičenog
Istražni komitet zahteva: Pritvor za još tri osobe umešane u teroristički napad u Moskvi© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Istražni komitet Ruske Federacije zahteva zatvaranje još tri osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u "Krokus siti holu" u Moskvi.

Basmanski sud u Moskvi pokrenuo je još tri krivična postupka protiv osumnjičenih za umešanost u teroristički napad. Izdat je nalog za hapšenje još trojice lica, a to su: Islamov Aminčon Isroilovič, Islomov Dilovar Isroilovič i Islomov Isroilom Ibragimovič.

Reč je o dva brata i njihovom ocu, a njihova umešanost u terorističkom napadu još nije obelodanjena. Dvojica su državljani Tadžikistana, dok Dilovar ima rusko državljanstvo.

Pojašnjava se da su dvojica od njih zvanično optuženi, treći ostaje u statusu osumnjičenog.

Istražni komitet Ruske Federacije je pokrenuo krivični postupak kako bi istražio teroristički napad i odgovorna lica priveo pravdi.

Svi počinioci privedeni su 23. marta ujutru u Brjanskoj oblasti. Privedena lica, državljani Tadžikistana – Dalerdžon Mirzojev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Fajzov su uhapšena dok su se automobilom kretali prema ukrajinskoj granici.

Basmanski sud u Moskvi im je u ponedeljak odredio pritvor do 22. maja.

Prema rečima Vladimira Putina, privedeno je ukupno 11 osoba, od koji su četvorica gore navedenih terorista planirala da se sakriju u Ukrajini.

Ruski predsednik je naglasio da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti kažnjeni.

image