Rusija

U bolnicama 76 ranjenih u terorističkom napadu u Moskvi: Šest u izuzetno teškom i 23 u teškom stanju

Svi pacijenti dobijaju neophodnu medicinsku negu, a lečenje pružaju visokokvalifikovani specijalisti, među kojima su i psiholozi, navela je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova
U bolnicama 76 ranjenih u terorističkom napadu u Moskvi: Šest u izuzetno teškom i 23 u teškom stanju© Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Šesnaestoro ljudi ranjenih u terorističkom napadu u tržnom centru "Krokus siti hol" otpušteno je iz moskovskih bolnica u prethodna 24 sata, rekla je zamenica gradonačelnika Moskve za društveni razvoj Anastasija Rakova.

Šest osoba i dalje je u izuzetno teškom stanju, 23 u teškom stanju, dodala je Rakova i precizirala da je trenutno 76 pacijenata, uključujući četvoro dece, i dalje na lečenju u gradskim bolnicama.

Svi pacijenti dobijaju neophodnu sveobuhvatnu medicinsku negu, a lečenje pružaju visokokvalifikovani specijalisti, navela je Rakova, dodajući da žrtvama terorističkog napada pružaju pomoć svi vodeći timovi lekara različitih profila, među kojima su i psiholozi.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, u terorističkom napadu u "Krokus siti holu", ubijeno je 137 osoba, od kojih je troje dece, dok glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan navodi da je broj žrtava porastao na 143. Prema informacijama ruskog Ministarstva za vanredne situacije, u terorističkom napadu ranjene su 152 osobe.

image