Rusija

Medvedev: Svi umešani u teroristički napad zaslužuju smrt

Bivši ruski predsednik prokomentarisao je vest o hapšenju terorista, a ujedno i dao svoju ocenu šta uraditi sa njima
Medvedev: Svi umešani u teroristički napad zaslužuju smrtGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev smatra da svi počinioci i organizatori terorističkog napada u "Krokus siti holu", kod Moskve, zaslužuju smrt.

"Svi me pitaju šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili. Treba li ih ubiti? Treba i biće tako. Ali mnogo je važnije likvidirati sve upletene. Svakoga ko je platio, učestvovao, pomogao. Sve ih pobiti", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je prethodno, na dan kada su teroristi izvršili napad u koncertnoj dvorani "Krokus" i ubili 137 ljudi, rekao da teroristi razumeju samo uzvratni teror.

"Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti totalnim egzekucijama terorista i represijama nad njihovim porodicama. Svetsko iskustvo", naglasio je Medvedev.

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, najmanje 137 osoba je ubijeno, a pretpostavlja se da će ta brojka i dalje rasti.

Moskovski sud podigao je optužnice protiv glavnoosumnjičenih za pokolj u koncertnoj hali "Krokus siti hol", koji su uhapšeni u petak.

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao osumnjičene, privedene nakon smrtonosnog napada koji je odneo život više od 130 ljudi.

Osumnjičeni, za koje se veruje da su svi državljani Tadžikistana, pojedinačno su se pojavili pred sudom.

image