Rusija

Zaharova: Lopovu i šešir gori, Kijev i SAD ne mogu da se dogovore ko je kriv

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova navela je kako je jedini lider dovoljno glup da Rusiju optuži za terorizam – ukrajinski lider
Zaharova: Lopovu i šešir gori, Kijev i SAD ne mogu da se dogovore ko je krivwww.globallookpress.com © Sergey Petrov

Jedini šef države koji je dovoljno glup da optuži Rusiju za terorizam je Zelenski, "jer na lopovu i šešir gori", poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nakon što je ukrajinski lider rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin i, kako je naveo, "drugi ološ" pokušavaju da "okrive nekog drugog" za teroristički napad u "Krokus siti molu" u Moskvi.

Izreka "na lopovu i šešir gori", naime, ruski je izraz koji govori o tome kako se lopov uvek sam oda.

"Nijedna kletva ga nije mogla uništiti tako snažno kao njegova sopstvena izjava koja ga razotkriva. Nikad ne zaboravi! Za one koji juče nisu došli kući, za sve na prvim linijama, za 'Aleju anđela' – Nikad ne zaboravi", poručila je Zaharova.

Komentarišući osudu terorističkog napada koja je stigla iz Bele kuće, a u kojoj se navodi da je za njega odgovorna Islamska država (ISIS), Zaharova je napisala da Kijev i Vašington ne mogu da se dogovore ko je kriv.

"Ali američki štićenici u Kijevu kažu da je Rusija počinila teroristički napad. Bela kuća i zvaničnici u Kijevu ne mogu da se dogovore oko zajedničke verzije događaja", napisala je ona,

Zelenski je naime, u svom video obraćanju optužio Rusiju kako je "sve predvidljivo" i dodao da je Putin ćutao jedan dan, "razmišljajući kako bi mogao da uvuče Ukrajinu u ovo".

"Stotine hiljada Rusa koji trenutno ubijaju na tlu Ukrajine sigurno bi bili dovoljni da zaustave teroriste. A ako su Rusi spremni da ćutke ginu u "krokusima" i ne postavljaju nikakva pitanja svojim specijalnim službama, onda će Putin pokušati da preokrene više od jedne ovakve situacije u svoju ličnu korist", poručio je Zelenski.

image