Rusija

Putin najavio veliki razvoj unutrašnjeg turizma: Putovanja moraju biti jeftinija i udobnija

Predsednik Rusije je istakao da je turistički sektor prepoznat kao perspektivan, budući da može doprineti razvoju ekonomije i otvaranju novih radnih mesta u zemlji
Putin najavio veliki razvoj unutrašnjeg turizma: Putovanja moraju biti jeftinija i udobnija© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Do 2030. godine potrebno je skoro pa udvostručiti broj putovanja ruskih državljana unutar Rusije, rekao je danas predsednik Vladimir Putin na sastanku posvećenom razvoju turizma, dodavši da je cilj da se na godišnjem nivou postigne 140.000.000 putovanja po teritoriji Ruske Federacije.

"Za zemlju, za sve naše regione, turizam otvara nove perspektive za razvoj, za otvaranje radnih mesta, za širenje preduzetničke i kreativne inicijative. Moramo efikasnije da iskoristimo ovaj potencijal", izjavio je predsednik Rusije, te dodao da će biti potrebno i proširiti turističku ponudu.

Prema njegovim rečima, doprinos unutrašnjeg turizma ruskom BDP-u do kraja decenije mora da dostigne pet odsto. Kako bi se to postiglo, svi nacionalni projekti u zemlji na ovaj ili onaj način doprinosiće razvoju turizma.

Putin je, takođe, naredio preuređivanje, odnosno, izgradnju infrastrukture u svim nacionalnim parkovima, i najavio da će biti osmišljena jedinstvena platforma preko koje će građani imati pristup svim informacijama u vezi sa bilo kojom turističkom uslugom.

"Moraju se uključiti napredne tehnologije kako bi planiranje putovanja i samo putovanje po zemlji bilo udobnije i jeftinije", zaključio je ruski lider.

image