Rusija

Oglasila se Moskva o napadu u Damasku: Neprihvatljivo ponašanje Izraela, mora da se zaustavi

Moskva smatra da je neophodno da svi odgovorni članovi međunarodne zajednice jasno definišu svoj stav i odgovarajuću ocenu povodom napada
Oglasila se Moskva o napadu u Damasku: Neprihvatljivo ponašanje Izraela, mora da se zaustaviwww.globallookpress.com © Alexey Belkin

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oštro osuđuje napad na iransko konzularno predstavništvo u Damasku koje je danas izvršio Izrael.

"Smatramo kategorički neprihvatljivim bilo kakve napade na diplomatske i konzularne objekte čija je nepovredivost garantovana Bečkim konvencijama", navodi se u saopštenju iz Moskve.

Posebno se skreće pažnja da je napad izveden u gusto naseljenoj metropoli, što je stvorilo visok rizik od masovnih žrtava među civilnim stanovništvom.

"Polazimo od činjenice da su takve agresivne akcije Izraela apsolutno neprihvatljive i da se moraju zaustaviti", poručuje ruski MSP.

Dodaje se da Moskva smatra da je neophodno da svi odgovorni članovi međunarodne zajednice jasno definišu svoj stav i odgovarajuću ocenu povodom napada.

"Snažno apelujemo na izraelsko rukovodstvo da napusti praksu provokativnih vojnih akcija u Siriji i drugim susednim zemljama, koje su prožete izuzetno opasnim posledicama po čitav region", poručuje se.

image