Rusija

Pašinjan: Odnosi Rusije i Jermenije trenutno nisu idealni, ali su izuzetno važni

Jerevan ne želi spor sa Moskvom jer ceni "ono ogromno pozitivno što je bilo i jeste u njihovim odnosima", naglasio je jermenski premijer
Pašinjan: Odnosi Rusije i Jermenije trenutno nisu idealni, ali su izuzetno važniwww.globallookpress.com © Paolo Pizzi/ZUMAPRESS.com

Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da odnosi sa Ruskom Federacijom prolaze kroz težak period, ali se njihov značaj ne može preceniti.

Značaj rusko-jermenskih odnosa za državnost, suverenitet i bezbednost Jermenije je izuzetna, objasnio je Pašinjan na sednici vlade.

Prema njegovim rečima, Jermenija nije napravila nijedan pogrešan korak u odnosima sa Ruskom Federacijom i ruska strana ne može da okrivi Jerevan što nije ispunio svoje obaveze, "iako je obrnutih slučajeva mnogo".

"Ne želimo da se svađamo sa Ruskom Federacijom, ne zato što nismo u mogućnosti ili nemamo priliku, već zato što cenimo ono ogromno pozitivno što je bilo i jeste u našim odnosima", rekao je Pašinjan.

Tokom prvog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u maju 2018. godine postignut je dogovor da bilateralni odnosi budu zasnovani na međusobnom poštovanju suvereniteta, državnosti i interesa, podsetio je Pašinjan i naglasio da je spreman za takav dijalog.

image
VV inauguration
banner