Rusija

Ukrajinom odjekuju eksplozije: Pogođen hotel sa ukrajinskim vojnicima

Bivši poslanik Vrhovne rade Igor Mosijčuk je potvrdio da je u Černigovu pogođen hotel "gde su vojnici spavali u blizini centra grada" i da ima mnogo ranjenih
Ukrajinom odjekuju eksplozije: Pogođen hotel sa ukrajinskim vojnicima© Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP Photo

Ukrajinski mediji javljaju da je nekoliko gradova na severu, jugu i istoku zemlje pod raketnim udarom Oružanih snaga Rusije. Eksplozije su odjeknule u Krivom Rogu, Odesi i Černigovu, gde je pogođen hotel sa ukrajinskim vojnicima.

Telegram kanal "Solovjov" javlja da je u Černigovu pogođen vojni objekat u Ševčenkovoj ulici gde se nalazi hotel i trospratna kuća vojne jedinice.

To je potvrdio i bivši poslanik Vrhovne rade Igor Mosijčuk, ističući da je tom prilikom poginuo veliki broj ukrajinskih vojnika i da je "neko sigurno izdajica".

"Podaci kojima raspolažemo potvrđuju da je pogođeno mesto gde se nalazila vojska. Lokalne bolnice su objavile skupljanje krvi od dobrovoljnih davalaca. Ukrajinska propaganda, kao i uvek, piše da su pogođeni mirni civili. Ali pogođena mesta i stradale ljude niko ne snima niti objavljuje", podelio je "Solovjov".

Slike iz Černigova podelio je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i dodao da ima 20 povređenih i deset mrtvih.

U toku je operacija spasavanja nakon ruskog raketnog napada, ljudi su pod ruševinama, napisao je Zelenski na Telegramu

"Nažalost, broj smrtnih slučajeva može da raste. A to se ne bi desilo da je Ukrajina dobila dovoljno opreme za protivvazdušnu odbranu i da je rešenost sveta da se suprotstavi ruskom teroru bila dovoljna", iskoristio je Zelenski priliku da se požali na manjak pomoći zapadnih partnera.

I u Kijevu i Kijevskoj oblasti, u 8.48 časova, oglasila se sirena za vazdušnu uzbunu, nakon čega se upozorenje proširilo i na Černigovsku i Sumsku oblast Ukrajine.

Ruska vojska nanosi udare na energetske objekte, odbrambenu infrastrukturu, vojnu upravu i logistiku na teritoriji čitave Ukrajine. Oružane snage Rusije u borbi protiv ukrajinskog neprijatelja ne udaraju na stambene objekte, potvrdili su u Kremlju.

image