Rusija

Rusi gađali ukrajinske energetske objekte: Uništena jedna od najvećih teromoelektrana

Pogođeno je mesto gde su bile razmeštene Oružane snage Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, kao i kasarna kod Lavova, Tripoljska termoelektrana kod Kijeva i dva energetska objekta u Harkovskoj oblasti
Rusi gađali ukrajinske energetske objekte: Uništena jedna od najvećih teromoelektranaGetty © Maxym Marusenko/NurPhoto

Ruska vojska je izvršila masovni napad na ukrajinske energetske objekte i mesta gde su razmeštene Oružane snage Ukrajine, otkrio je koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina Sergej Lebedev.

Pogođena je lokacija Oružanih snaga Ukrajine u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, rekao je Lebedev i pojasnio da je ruski udar pogodio formacije koje je ukrajinska komanda planirala da prebaci u Rabotino.

A u samom Zaporožju je pogođen energetski objekat ukrajinskog oligarha Rinata Ahmetova, dodao je Lebedev.

U Kijevskoj oblasti u blizini ukrajinske prestonice se čulo nekoliko eksplozija, najverovatnije je pogođena Tripoljska termoelektranu, jedna od najvećih u Ukrajini, naveo je koordinator tajne organizacije.

Jaka eksplozija odjeknula je i u Žitomirskoj oblasti, na periferiji Žitomira, otkrio je on.

"Herson je dobio jedan snažan udarac sa glasnom eksplozijom u zoni železničke stanice, čekamo detalje", dodao je Lebedev.

Tajna organizacija je zabeležila i udar na ukrajinsku kasarnu na periferiji Lavova, tamo se uputio veliki broj vozila hitne pomoći. U Lavovskoj oblasti je pogođen i grad Strij. Tamo je doletelo pet raketa, jedna je pogodila termoelektranu, a ostale, najverovatnije, mesta razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine.

U Harkovksoj oblasti i selu Eshar je čak osam raketa udarilo na termoelektranu i državnu oblasnu elektranu, oba ta elektroenergetska objekta trenutno ne rade, potvrdio je Lebedev.

Čule su se eksplozije je i gradu Burštinu u Ivano-Frankivskoj oblasti, gde se nalazi termoelektrana koja snabdeva taj i susedne regione, naveo je koordinator tajne organizacije.

image
VV inauguration
banner