Rusija

"Rosenergoatom" imenovao novog direktora Zaporoške nuklearke

Bivši direktor proteran zbog saradnje sa ukrajinskom službom bezbednosti i navodnog učešća u terorističkim aktivnostima
"Rosenergoatom" imenovao novog direktora Zaporoške nuklearkewww.globallookpress.com © Dmitry Grigoriev

Jurij Černičuk, bivši glavni inženjer ukrajinskog Energoatoma, koji je radio u Zaproškoj nuklearki, postao je novi direktor, izjavio je danas Renat Karča, savetnik generalnog direktora Rosenergoatoma.

"Novi direktor Zaporoške nuklearke i prvi zamenik generalnog direktora akcionarskog društva 'Operativna organizacija Zaporoške nuklearne elektrane' je Jurij Aleksevič Černičuk, koji je ranije bio na poziciji glavnog inženjera", rekao je Karča za kanal "Rusija 24". 

Bivši direktor Igor Murašov, koji je uhvaćen da sarađuje sa Službom bezbednosti Ukrajine, proteran je. Prema rečima bivšeg gradonačelnika Energodara Aleksandra Volge, on je bio "koordinator terorističkih aktivnosti u nuklearki i u samom gradu".

Karča je Černičuka nazvao "izuzetno pristojnom osobom".

"Ceo rukovodeći kadar, uključujući i glavnog inženjera, njegove zamenike i sve ključne pozicije, danas u stanici zauzimaju predstavnici bivšeg tima koji je potpisao ugovor sa operativnom kompanijom, pa predlažem da se gospoda sa druge strane reke i njihovi nalogodavci konačno smire", dodao je Karča.

image