Rusija

Stižu čestitke predsedniku Rusije: Putin nastavlja da jača suverenitet

Predsednik UAE Muhamed bin Zajed je među prvim liderima koji je čestitao inauguraciju ruskom predsedniku Vladimiru Putinu
Stižu čestitke predsedniku Rusije: Putin nastavlja da jača suverenitetwww.globallookpress.com © https://rt.rs/rusija/88777-putin-ceremonija-inauguracija-svecanost/

U Kremlj pristižu čestitke povodom današnje inauguracije Vladimira Putina koji je, položivši zakletvu pred narodom, zvanično stupio na dužnost predsednika Rusije koju će obavljati sve do 2030. godine.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan je čestitao Vladimiru Putinu inauguraciju i poručio da je Abu Dabi privržen saradnji sa međunarodnim partnerima zarad opšteg dobra.

"Ujedinjeni Arapski Emirati nastoje da ojačaju dijalog, razvoj i saradnju za opšte dobro", navodi se u saopštenju predsednika UAE objavljenom na Iksu.

Predsednik Muhamed bin Zajed je Putinu poželeo sreću u "rukovođenju državom na putu razvoja i napretka" i izrazio nadu na nastavak jačanja strateške saradnje UAE i Rusije.

U Kremlj je stigla čestitka i iz Slovačke od potpredsednika parlamenta, dok je samoj svečanosti u Moskvi prisustvovao šef slovačke diplomatske misije.

"Verujem u dobre odnose sa Rusijom", napisao je potpredsednik slovačkog parlamenta Luboš Blaga na Telegramu.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je nakon ceremonije inauguracije u Kremlju poručio da čeka pobedu Rusije i procvat države pod rukovodstvom predsednika Vladimira Putina.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin je takođe čestitao zvanično stupanje na dužnost Vladimiru Putinu.

"Sa Vladimirom Putinom su neraskidivo vezani najveći događaji u našoj državi u poslednjoj deceniji. I danas, kada je dobio mandat i poverenje naroda, Vladimir Vladimirovič će nastaviti politiku jačanja suvereniteta i kvaliteta života građana Rusije", napisao je Sobjanjin na Telegramu.

image