Rusija

Predsednik Državne dume: EU gasi ruske medije jer suštinski ne podnosi slobodu govora

Evropski zvaničnici nemaju dovoljno argumenata da ubede sopstvene građane da su u pravu, pa zato zabranjuju svako alternativno gledište, naveo je Vjačeslav Volodin
Predsednik Državne dume: EU gasi ruske medije jer suštinski ne podnosi slobodu govorawww.globallookpress.com © Viktor Chernov/Russian Look

Evropska unija ne toleriše slobodu govora, a politika dvostrukih standarda postala je sastavni deo evropskih struktura, naveo je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, komentarišući odluku EU da zabrani rad ruske agencije RIA Novosti i listova "Izvestija" i "Rosiskaja gazeta" u Evropi.

Evropski zvaničnici, prema rečima Volodina, uvode cenzuru samo kako bi slagali svoje građane i ostali na vlasti.

Nemaju argumenata da ubede sopstvene građane da su u pravu, pa zato, čim se projave prvi problemi, zabranjuju svako alternativno gledište, uništavaju slobodu govora i krše pravo na slobodno širenje informacija, napisao je Volodin na Telegramu.

Odluka o zabrani emitovanja nije ništa drugo do želja da se stanovnicima evropskih zemalja blokira pristup objektivnim i pouzdanim informacijama, naglasio je predsednik Državne dume.

Zahvalio je ruskim medijima na radu i poručio: "Da evropske birokrate ne osećaju delotvornost vašeg rada, ne bi stvarale prepreke i ograničavale vaše aktivnosti".

Kako je ranije zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla za RT Balkan, istina će pronaći svoj put zahvaljujući naporima ruskih novinara i medija, a Zapad pokazuje jake simptome nepovratnog gubljenja demokratskih vrednosti.

image