Rusija

Kremlj: Među senatorima i kongresmenima SAD ima mnogo usijanih glava

I u Vašingtonu i u pojedinim evropskim prestonicama zvaničnici konstantno podižu nivo tenzija, premda je jasno da isporuke naoružanja Ukrajini mogu samo dodatno da otežaju sudbinu Ukrajinaca, ukazao je Dmitrij Peskov
Kremlj: Među senatorima i kongresmenima SAD ima mnogo usijanih glava© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Među američkim senatorima i kongresmenima ima mnogo usijanih glava koje smatraju da im je dužnost da dolivaju ulje na vatru u kontekstu sukoba u Ukrajini, primetio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi "Rusija 1".

Portparol Kremlja je na ovaj način prokomentarisao izjave američkih zvaničnika koji pozivaju da se Kijevu dozvoli da gađa teritoriju Ruske Federacije američkim oružjem.

"I u Vašingtonu i u pojedinim evropskim prestonicama marljivo provociraju situaciju i konstantno podižu nivo eskalacije", ukazao je Peskov.

Pritom, isporuke naoružanja Ukrajini mogu samo dodatno da otežaju sudbinu Ukrajinaca, ukazao je Peskov i istakao da je takva pozicija neodgovorna i opasna.

Prema njegovim rečima, zapadne isporuke oružja ni na koji način ne mogu da promene ishod Specijalne vojne operacije koju Rusija nastavlja dok ne ostvari sve postavljene zadatke.

image