Rusija

Peskov: Razgovori o oslobađanju zatvorenika bi trebalo da se vode diskretno

Evan Gerškovič se na osnovu ruskog Krivičnog zakonika tereti za špijunažu nakon što je "postupajući po uputstvima SAD prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa"
Peskov: Razgovori o oslobađanju zatvorenika bi trebalo da se vode diskretnoGetty © Anadolu / Contributor

Razgovori o oslobađanju zatvorenika bi trebalo da se vode u tišini, jer će samo tako moći da dovedu do nekog rezultata, poručio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući nedavnu izjavu Donalda Trampa da smatra da će moći da osigura povratak Evana Gerškoviča, ukoliko se ponovo useli u Belu kuću. 

Evan Gerškovič je, podsetimo, bivši novinar "Volstrit džornala", kojeg je Moskva uhapsila u aprilu 2023. zbog optužbe da je izvršio špijunažu. 

Gerškovič se na osnovu ruskog Krivičnog zakonika tereti za špijunažu nakon što je "postupajući po uputstvima SAD prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

"Što se tiče kontakata na temu zatvorenika i osuđenih lica, u vezi sa tim možemo reći, kao što smo verovatno više puta ponovili, da se ti kontakti moraju odvijati u potpunoj tišini i apsolutno diskretno, jedino tako mogu biti efikasni", prokomentarisao je kratko Peskov.

image