Rusija

Putin: Sada je naš red da se odužimo učesnicima vojne operacije

Predsednik Rusije je na sastanku sa društvom osoba sa invaliditetom zahtevao da se pruži podrška učesnicima specijalne operacije koji su zadobili teške povrede
Putin: Sada je naš red da se odužimo učesnicima vojne operacije© Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Treba pružiti sveobuhvatnu podršku onima koji su stradali u specijalnoj vojnoj operaciji, oni su časno ispunili svoju dužnost, sada je zadatak vlasti da ispune svoju, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa osobama sa invaliditetom i društvenim organizacijama lica sa zdravstvenim specifikacijama.

Lider Rusije je naglasio da bi u centru pažnje svih nivoa vlasti trebalo da bude pružanje pomoći vojnicima i oficirima koji su zadobili teške povrede tokom specijalne vojne operacije.

"Potrebno je da im se na kvalitetnom i savremenom nivou obezbedi sve što je potrebno za medicinsku, socijalnu rehabilitaciju i što brži oporavak. Oni su branioci naše zemlje, naši heroji koji su časno izvršili svoju vojnu dužnost. Sada je naš zadatak da ispunimo naš dug prema njima", rekao je Putin.

Putin je rekao da je odnos prema osobama sa posebnim zdravstvenim potrebama indikator zrelosti društva, njegove ljudske, građanske odgovornosti i dodao da se u savremenoj Rusiji ovaj stav menja na bolje.

image