Rusija

Predsednik Državne dume: Briga o deci apsolutni prioritet

Vjačeslav Volodin čestitao je Međunarodni dan zaštite dece, poručivši da će Rusija učiniti sve da njena deca odrastaju zdrava i srećna, da otkriju svoje sposobnosti i talente i da, kao pravi građani Rusije, samouvereno idu ka svojim ciljevima
Predsednik Državne dume: Briga o deci apsolutni prioritetGetty © Tian Bing/China News Service/VCG

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je istakao da je briga o deci apsolutni prioritet i čestitao je Međunarodni dan zaštite dece.

"Deca su naša budućnost. Moramo učiniti sve da odrastaju zdravi i srećni, da otkriju svoje sposobnosti i talente, da postanu pristojni ljudi i da, kao pravi građani Rusije, samouvereno idu ka svojim ciljevima", naglasio je Volodin u čestitki objavljenoj na sajtu Državne dume. 

Predsednik Državne dume je zahvalio roditeljima, vaspitačima i nastavnicima koji ličnim primerom formiraju moralne vrednosti kod dece i doprinose razvoju svakog deteta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin se uoči Dana zaštite dece sastao sa višedetnim porodicama i nosiocima ordena "Roditeljska slava" i "Majka-heroj" kada je poručio da će Rusija nastaviti da stvara uslove da se u ruskim porodicama rađa što više dece.

Međunarodni dan zaštite dece obeležava se širom sveta 1. juna svake godine. Dan je ustanovljen u Parizu odlukom Kongresa Međunarodne demokratske federacije žena u novembru 1949. godine. Prvi put je obeležen 1950. godine.

image