Rusija

Putin čestitao Ruskinjama Dan žena: Potrebe porodice apsolutni prioritet ruskih vlasti

Lider RF posebno se obratio ženama u zoni SVO koje daju primer istrajnosti i uverenja da su dobro i istina na strani Rusije

Čestitajući svim Ruskinjama Dan žena, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin im je poželeo međusobno razumevanje, uspeh i srećne trenutke.

"Drage žene, od srca vam čestitam Međunarodni dan žena. Danas u svakom domu, u svakoj porodici najnežnije, najtoplije želje čuju naše majke, supruge, ćerke, bake, prijateljice", rekao je ruski lider u video-čestitki.

Potom se obratio se ženama koje se nalaze u zoni Specijalne vojne operacije i podržavaju ruske borce, napomenuvši da one predstavljaju primer istrajnosti i uverenja da su dobro i istina na strani RF.

"Posebno bih se obratio ženama koje se nalaze u zoni SVO, izvršavaju borbene zadatke. I onima koje su odvojene od svojih porodica, koje čekaju naše heroje, inspirišu ih ljubavlju, radošću i podrškom, brigom o svim našim vojnicima, pomažući im na liniji fronta, u bolnicama, u brojnim dobrovoljačkim strukturama", istakao je Putin u video-čestitki.

Dodao je da one stalno dokazuju kakvu neodoljivu moć ima žensko srce, te da daju primer istrajnosti i uverenja da su dobro i istina na strani Rusije.

Putin je rekao i da su potrebe porodice apsolutni prioritet ruskih vlasti, koje će učiniti sve da velike i mlade porodice, mlade majke, osete brigu i pomoć države.

"Ova godina u našoj zemlji je posvećena porodici. Smisao, suština porodice je, pre svega, nastavak života, nastavak porodice, istorija svake konkretne porodice i cele naše zemlje. Porodica je ta koja jača vezu, kontinuitet generacija. Pažljiv odnos prema ženi, majčinstvo je sastavni deo naše tradicije", zaključio je predsednik RF.

image