Rusija

Glavna urednica RT Margarita Simonjan: Kako zapadna "vouk kultura" izgleda u praksi (VIDEO)

Glavna urednica televizijskog kanala RT podseća da u nemačkim vrtićima deci puštaju gej porniće i grade odvojene prostorije za masturbaciju i kaže da je takva tendencija bezbednosni rov koji štiti zemlje prosovjetskog prostora

Nova "sekta" koju Kolektivni zapad pronalazi u "vouk kulturi", a podrazumeva i netradicionalnu seksualnu orjentaciju, nije bliska zemljama na postsovjetskom prostoru, rekla je glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan, na otvaranju moldavske platforme u okviru Sankt Peterburškog Međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Govoreći o američkom izrazu "vouk", koji doslovno znači probuđenost, a odnosi se između ostalog i na LGBTI+ agendu, glavna urednica RT je dala nekoliko zanimljivih primera kako ta "nova religija" izgleda u praksi.

To je skupina svega onoga od čega se zaprepastimo kad čitamo u novinama, pojasnila je Simonjan i navela da su u Kanadi nedavno uhapsili čoveka jer se pobunio što svoju ćerku ne može da zove ćerkom već sinom, jer su je ubedili da ona nije devojčica.

"Trogodišnjoj deci u vrtićima u Nemačkoj prikazuju gej porniće i uvode im odvojene prostorije za masturbaciju. Zvuči ludo, ali to je istina. To je tendencija koja je zahvatila čitav svet", dodala je Simonjan.

Međutim, ta tendencija predstavlja duboki rov koji deli zemlje postsovjetksog prostora od drugih zemalja, navela je ona.

"S jedne strane, podela nije dobra. Ali s druge, ako se uzme u obzir kojim putem idu – za nas je to rov sličan onim kakvi su se gradili oko zamaka i tvrđava. Za nas je to rov bezbednosti", rekla je Simonjan.

Margarita Simonjan vodi sesiju na moldavskoj platformi u okviru SPIEF-a posvećenu tradicionalnim vrednostima kojoj prisustvuje zamenica predsednika Državne dume Ana Kuznjecova, predstavnik Ruske pravoslavne crkve Vladimir Legojda, liderka moldavske pokrajine Gagauzije Jevgenija Gucul i voditeljka Julija Baranovskaja.

"Danas smo se okupili u moldavskoj platformi. Ovde je mnogo lepo, komforno i vrlo tradicionalno", naglasila je Simonjan i zahvalila opozicionom političaru Moldavije Ilanu Šoru, njegovim kolegama i partiji koji na inicijativi. 

image