Rusija

Zaharova: Zapad postaje glavni snabdevač terorista oružjem

Zapadna Evropa nikada do sada nije izazivala međunarodni terorizam, ali sada to radi iako to ne shvata, upozorila je portparolka MSP-a Rusije
Zaharova: Zapad postaje glavni snabdevač terorista oružjemGetty © SOPA Images / Contributor

Zapad postaje glavni snabdevač terorista oružjem, izjavila je danas na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

"Zemlje NATO-a, koje predstavljaju manjinu u svetu, snabdevaju oružjem teroristički režim. I što je najgore, rade to apsolutno nekontrolisano", rekla je Zaharova na sesiji "Filozofija i geopolitika multipolarnog sveta".

Ona je podsetila na upozorenje izvesnog ministra spoljnih poslova jedne od zemalja Persijskog zaliva, koje je izrečeno pre nekoliko godina, da će uskoro zapadni deo Evrope postati glavni snabdevač međunarodnog terorizma.

"Potpisujem ove reči. Teroristi će koristiti oružje koje su SAD isporučile kijevskom režimu. Ono se već nalazi u zapadnoj Evropi, na severu Afrike, na Bliskom istoku", potvrdila je portparolka.

"Zapadna Evropa nikada nije izazivala međunarodni terorizam, ali sada hoće. I još uvek to ne shvata. Oni znaju samo da menjaju avatare na svojim nalozima na društvenim mrežama kada se te ovde, te onde kod njih dogodi teroristički napad... Ne znaju šta znači postati zemlja u kojoj deluju moćne terorističke ćelije. One već postoje kod njih i one će sve više podrivati zapadnu Evropu", upozorila je Zaharova.

Dodala je da Zapad pritom ne može da se suprotstavi tome, jer se ne poštuju religije, ne vlada moral, a ljudi su demoralisani i izgubili su pojam o tome šta je dobro, a šta zlo.

image