Rusija

Poklon iz Donjecka za Nulandovu: Ruža od zapadnog projektila od kojeg su stradali civili (FOTO)

Uz "poklon", zamenik lidera DNR-a poslao je i propratni pisani apel, u kojem je pozvao američke političare da prestanu da snabdevaju ukrajinske oružane snage oružjem i novcem kako bi zaustavili krvoproliće i eskalaciju sukoba
Poklon iz Donjecka za Nulandovu: Ruža od zapadnog projektila od kojeg su stradali civili (FOTO)Getty © NurPhoto/NurPhoto

Ruža iskovana od čelika zapadnog projektila lansiranog na Donjeck, isporučena je u Stejt department za bivšeg američkog podsekretara za politička pitanja Viktoriju Nuland, naveo je zamenik lidera DNR-a Jan Gagin.

Naime, Gagin je prošlog meseca Nulandovoj poslao paket sa čeličnom ružom napravljenom od gelera zapadne granate, koja je ubila civile u Donjecku. 

Uz "poklon", poslao je i propratni pisani apel, u kojem je pozvao američke političare da prestanu da snabdevaju ukrajinske oružane snage oružjem i novcem kako bi zaustavili krvoproliće i eskalaciju sukoba.

"Ruža je stigla do Stejt departmenta. Kako je saopštila služba za dostavu, poklon za Viktoriju Nuland je dostavljen", napisao je Gagin na Telegramu.

On je napomenuo da njena adresa nije javno dostupna, pa je poklon poslat na njeno prethodno radno mesto. Prema njegovim rečima, poklon je stigao uoči Samita NATO-a u Vašingtonu.

"Samit je već prošao, a prema rezultatima, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa zemalja NATO-a nastavljaju da zarađuju, dok su vlasnici pokazali šargarepu takozvanom predsedniku Ukrajine", dodao je Gagin.

image