Sport

Zvezda sprema važno pojačanje - Spajić blizu povratka na "Marakanu"

Crveno-beli žele da vrate svog nekadašnjeg štopera u klub i to kao slobodnog igrača
Zvezda sprema važno pojačanje - Spajić blizu povratka na "Marakanu"© A. K./ATAImages

Crvena zvezda je jesenji deo šampionata završila sa 10 bodova više od najvećeg rivala Partizana i od februara 2023. nastaviće svoj napad na šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

A u taj pohod mogli bi da krenu sa novim pojačanjem u odbrani pošto bi Uroš Spajić mogao da se vrati u redove crveno-belih, saznaje "Mocart sport".

Kako se navodi, Zvezda je blizu postizanja dogovora sa Spajićem, donedavno redovnim članom reprezentacije Srbije, koji bi u Ljutice Bogdana stigao kao slobodan igrač. Time bi mogao da započne svoj povratak u najbolju formu.

Spajić će želeti da 2022. godinu zaboravi, pošto je nakon potpisivanja šestomesečnog ugovora za Kasimpašu bio u odličnoj poziciji da tokom leta pređe u neki veći turski klub.

Ipak, dogodila se teška povreda kolena, zbog koje ne samo da je letos ostao bez kluba, već i bez šansi da se oporavi i bude oslonac reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Sada bi mogao da usledi povratak u srpski fudbal posle gotovo decenije u inostranstvu.

Spajić bi Zvezdi mogao da donese iskustvo u odbrani, nakon što je nastupao za Anderleht, Krasnodar, Fejenord i Kasimpašu, ali bi tokom proleća imao i dovoljno vremena da se pripremi za evropske obaveze naredne sezone. Ako Crvena zvezda nastavi kao što je igrala tokom jeseni, to bi automatski značilo i nastupe u Ligi šampiona.

U dresu reprezentacije Srbije, Spajić je upisao 20 nastupa.

image