Sport

Hrvati najavljuju haos na utakmici Zvezde: "Torcida" dolazi u Beograd da bodri Benfiku

Fudbaleri Crvene zvezde započeće nastup u Ligi šampiona utakmicom protiv Benfike, koja bi mogla da nosi i veliki bezbednosni rizik
Hrvati najavljuju haos na utakmici Zvezde: "Torcida" dolazi u Beograd da bodri BenfikuGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

Duel srpskog šampiona i portugalskog predstavnika na programu je u petak, 20. septembra od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić".

"Orlovi" iz Lisabona dobili su oko 2.500 ulaznica, što je pet odsto kapaciteta od ukupnog stadiona, a mogli bi da imaju značajnu podršku i hrvatskih navijača.

Naime, navijačka grupa "torcida", koju čine najvatrenije pristalice splitskog Hajduka, u bratskim je odnosima sa navijačima Benfike.

Hrvatski mediji najavljuju da deo članova "torcide" planira da dođe u Beograd i bodri portugalce protiv Zvezde.

Osokoljeni pobedom u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama iz Zagreba, navijači iz Splita planiraju dolazak u srpsku prestonicu.

Tokom derbija, zajedno na tribini sa njima bili su pripadnici navijačke grupe Benfike "No nejm bojs", napravili su haos i veliku bakljadu i isticanjem transparenta pravili uvertiru za meč s Zvezdom.

Ozloglašeni članovi grupe "torcida" poznati su izazivanjima nereda, kao i po slavljenju "Oluje", u kojoj je proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

image