Sport

Đoković dočekao Božić u crkvi - prošle godine bio zatvoren: "Mir Božji, Hristos se rodi"

Najbolji srpski teniser je na društvenim mrežama poslao poruku svim pravoslavnim hrišćanskim vernicima
Đoković dočekao Božić u crkvi - prošle godine bio zatvoren: "Mir Božji, Hristos se rodi"Getty © Mark Brake / Stringer

Novak Đoković je u petak ostvario i treću pobedu na ATP turniru u Adelejdu u Australiji, nakon što je posle dosta borbe savladao Denisa Šapovalova 2:0 u setovima.

Odmah nakon bitnog trijumfa protiv kanadskog tenisera, Đoković je rešio da poseti jednu lokalnu pravoslavnu crkvu, gde je proslavio Badnji dan i Božić.

Za razliku od prošle godine, kada je Đoković dočekao Božić zatvoren u hotelu kao jedna od osoba kojima nije dozvoljen ulazak u Australiju usled toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, sada je situacija bila drugačija.

Đoković je radosni hrišćanski praznik proslavio kako dolikuje, pa je po završetku meča odlučio da Božić dočeka u pravoslavnoj crkvi. Oglasio se tim povodom i čestitkom na društvenim mrežama.

"Mir Božji. Hristos se rodi. Srećan Božić svim pravoslavnim narodima koji danas slave rođenje Gospoda Isusa Hrista", napisao je Đoković u poruci.

Novak će u subotu, na pravoslavni Božić, igrati u polufinalu Adelejda protiv velikog rivala Danila Medvedeva, nekadašnjeg svetskog broja jedan.

image