Sport

Nadal zabrinuo navijače - otkazao još jedan turnir, propušta i Indijan Vels?

Španski teniser i dalje ima problema sa povredom kuka i nećemo ga gledati na terenima ni u narednih nekoliko sedmica, možda čak i čitavih mesec dana
Nadal zabrinuo navijače - otkazao još jedan turnir, propušta i Indijan Vels?Getty © Cameron Spencer / Staff

Nije 2023. godina počela onako kako je Rafael Nadal priželjkivao. Kao branilac trofeja na Australijan openu ispao je već u drugom kolu, titulu je osvojio njegov najveći rival Novak Đoković, a sada je stigao novi problem.

Zbog povrede kuka koju je tada doživeo, Nadal se još nije oporavio i bio je primoran da otkaže učešće na još jednom takmičenju.

Španski teniser je nedavno već morao da otkaže učešća na turnirima u Dohi i Dubaiju, a kako stvari stoje, pod velikim je znakom pitanja i njegov nastup na mastersu u Indijan Velsu.

Razlog je Nadalovo povlačenje sa egzibicije u Las Vegasu, gde je u "MGM areni" trebalo da se 5. marta susretne sa zemljakom Karlosom Alkarazom.

"Veoma sam tužan što neću moći da dođem u Las Vegas i igram na ovom sjajnom događaju sa Karlosom u MGM Grend Garden areni. Nažalost, moj proces oporavka je takav da nije moguće da tada budem spreman da zaigram. Nadam se da ćemo naći neki drugi datum da slavimo ovaj događaj i zabavimo se. Zahalio bih se navijačima i organizatorima koji su bili u kontaktu sa mnom sve vreme, pokazivali podršku i imali veliko razumevanje za mene", objavio je Nadal.

Masters u Indijan Velsu startuje samo nekoliko dana posle tog događaja u Las Vegasu, tako da se čini da rastu šanse da Nadal propusti i prvi masters u sezoni.

image