Sport

Španci otkrili - Mesi će biti proglašen za najboljeg fudbalera u 2022.

"Mundo deportivo" navodi da je sve jasno po pitanju izbora FIFA
Španci otkrili - Mesi će biti proglašen za najboljeg fudbalera u 2022.Getty © Lars Baron / Staff

Argentinski reprezentativac i član Pari Sen Žermena Lionel Mesi biće proglašen za najboljeg igrača u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), objavio je španski "Mundo deportivo".

Novinar "Mundo deportiva" Fransesk Agilar podseća da će nagrada za najboljeg fudbalera sveta "FIFA Best" biti dodeljena u ponedeljak na svečanoj ceremoniji u Parizu, koja će početi u 21.00. Međutim, Agilar tvrdi da je već poznato da će argentinski fudbaler dobiti priznanje za najboljeg igrača sveta.

Iako su još u konkurenciji napadač Real Madrida Francuz Karim Benzema i još jedan član PSŽ-a Kilijan Mbape, Mesi će stići do nagrade pošto je sa Argentinom prošle godine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i titulu šampiona sa PSŽ-om u francuskom prvenstvu.

Mbape je takođe osvojio prvenstvo Francuske, dok je sa nacionalnim timom "trikolora" bio vicešampion sveta na Mundijalu u Kataru. Mbape je ujedno bio i najbolji je strelac Mundijala. Benzema je sa Realom osvojio Ligu šampiona i La Ligu, a francuski napadač je aktuelni vlasnik "Zlatne lopte".

Španski mediji navode da je FIFA zamolila da svi kandidati prisustvuju svečanoj ceremoniji u Parizu. Nagradu "FIFA Best" za 2021. godinu osvojio je Poljak Robert Levandovski.

image