Sport

Sve je trulo u Parizu: Mesi odlazi u slučaju eliminacije, "sveci" na klupu vraćaju dobro poznato ime

Situacija na "Parku prinčeva" je daleko od dobre, a u slučaju eliminacije iz Lige šampiona potresi bi mogli da budu tektonski
Sve je trulo u Parizu: Mesi odlazi u slučaju eliminacije, "sveci" na klupu vraćaju dobro poznato ime© Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Fudbaler Pari Sen Žermena Argentinac Lionel Mesi odlučio je da ne produži ugovor ako Bajern eliminiše francuski klub u osmini finala Lige šampiona, prenosi "Ekip".

PSŽ je prošle nedelje poražen od Bajerna rezultatom 1:0, a revanš duel je na programu osmog marta u Minhenu.

Mesi je iz Barselone stigao 2021. godine u prestonicu Francuske, pošto se katalonski klub našao u finansijskim problemima. Argentinski fudbaler ima ugovor sa "svecima" do 30. juna ove godine.

Rukovodstvo PSŽ-a želi da Mesi ostane u klubu, ali "Ekip" tvrdi da je prelomio da će da napusti Pariz ako se dogodi eliminacija u elitnom fudbalskom takmičenju.

"Mesi nije baš najsrećniji u Parizu, jer je očekivao da će sa PSŽ-om imati bolje rezultate. Naravno, glavni cilj je osvajanje Lige šampiona. Pregovori su bili u završnoj fazi, ali se Mesi predomislio", navodi "Ekip".

"Argentinski fudbaler je već odlučio da napusti klub na kraju sezone, ali ne želi svojom odlukom da remeti ionako lošu atmosferu u svlačionici. Postoji šansa da Mesi ostane u Parizu ako PSŽ osvoji 'ušati pehar'. Međutim, on je bliži odlasku iz Pariza nego ostanku."

Pojedini mediji su objavili ranije da postoji mogućnost da Mesi nastavi karijeru u MLS ligi, Saudijskoj Arabiji ili da se vrati u Barselonu.

"Mesijeva porodica se nije baš najbolje adaptirala na Pariz. To je još jedan od razloga zašto Argentinac želi da ode. Njegova porodica želi da se Leo vrati u Barselonu, ali to nije jednostavno. Mesi je ljut na predsednika Barselone Đoana Laportu zbog načina na koji je morao da napusti katalonski klub, iako je sve već bilo dogovoreno da potpiše novi ugovor", zaključuje "Ekip".

To bi pokrenulo lavinu događaja koji bi iz korena promenili situaciju na "Parku prinčeva".

Britanski "Standard" prenosi da bi nemački trener Tomas Tuhel, nekadašnji šef stručnog štaba, mogao da se vrati i ponovo preuzme Pari Sen Žermen, ukoliko Kristof Galtije dobije otkaz.

Britanski mediji tvrde da je Galtije izgubio autoritet u svlačionici, posle serije loših rezultata u domaćem prvenstvu, Kupu Francuske i Ligi šampiona.

Čelnici su posebno razočarani igrama prvaka Francuske u porazu od Bajerna (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, kao i na meču sa Lilom (4:3) u francuskom prvenstvu.

Tuhel je već bio trener PSŽ-a od 2018. do kraja 2020. godine. On je dobio otkaz posle jednog intervjua u kojem je izjavio da mu nije jasno da li u Parizu ima ulogu trenera ili političara.

"Tuhel želi garancije da će klub da ga zaštiti od moći fudbalera, koje su zvezde u PSŽ-u. On želi da se koncentriše samo na treninge i vođenje utakmica i ne planira da se upliće u transfer aktivnosti kluba. Tuhel je posle otkaza koji je dobio u Čelsiju imao ponudu jednog kluba iz sredine tabele Premijer lige. Međutim, on je odbio ovu ponudu, jer želi da se bori za trofeje", piše "Standard".

Nemac je ostvario 96 trijumfa na 127 zvaničnih utakmica, sa "svecima" je osvojio dve titule u francuskom prvenstvu, Kup Francuske, Liga kup, kao i dva francuska Superkupa, dok je u finalu Lige šampiona 2020. godine poražen upravo od Bajerna.

U karijeri je vodio još Borusiju Dortmund i Majnc.

image